Open Ma - Vrij 10:00-18:00
Email Hallo@desocialexpert.nl vragen? bel ons! +31621307825

Niet Elke Volger is Jouw Fan

We zouden je kunnen vertellen hoe je likes en volgers op social media kan kopen, dan ben je zeker geholpen op de korte termijn, maar wij bij De Social Expert willen je natuurlijk wel (echte) toegevoegde waarde geven.

 

Daarom zullen we je vier goede redenen geven waarom je nooit neppe likes voor je social media profiel zou moeten kopen.

Mond Op Mond (Anti) Reclame

Of je het nu gelooft of niet, mensen zullen kunnen vertellen dat je fake likes koopt. Het maakt echt niet uit hoe overtuigend de services zijn die neppe likes bieden, bijna iedereen weet wanneer je gebruik maakt van die services.

Ik kom regelmatig mensen tegen met neppe volgers op Instagram of Twitter. En je ziet het echt wel, 200.000 volgers en 100 likes per post… Yeah, right!

Hoewel bij de meeste mensen die neppe likes kopen het gelijk opvalt, kunnen sommigen het wat ‘beter’ verbergen waardoor het lastiger kan zijn om het te herkennen. Dit geldt voor de reguliere social media gebruikers. Voor de wat geavanceerde (social)experts die hier veel ervaring mee hebben is het gelijk te herkennen.

Fake likes

Één van de factoren waaraan je kan herkennen dat een account neppe likes heeft gekocht kun je zien aan de verhouding tussen volgers en likes. De hoeveelheid likes neemt af (in verhouding) naarmate de volgers toenemen. Dit is een heel normaal verschijnsel.

Het probleem bij accounts die neppe likes kopen ligt over het algemeen bij het feit dat die accounts likes vaak de volgers overtreffen, of hoger zijn dan gemiddelde accounts met hetzelfde aantal volgers. Dit doen ze natuurlijk om hun populariteit te vergroten omdat ze niet genoeg ‘gewone’ likes krijgen.

Accounts die neppe likes kopen lijken dus sneller te groeien in likes dan andere accounts met hetzelfde aantal volgers.

Fake comments

Een andere factor is het aantal reacties in vergelijking met likes. Als het aantal likes veel groter is dan het aantal reacties, is dit een duidelijk teken dat het account neppe volgers heeft gekocht. Ik zie vaak accounts met duizenden likes op elk bericht, maar er zijn slechts twee of drie opmerkingen. Als ik dit zie kan ik snel concluderen dat ze hun ‘populariteit’ hebben gekocht.

Nu denk je misschien: “Maar je kunt ook neppe comments kopen.” En ja, dat klopt. Dit betekent dus dat je niet kunt zien of een account echt neppe volgers koopt door alleen naar het aantal reacties te kijken.

Om dit goed door te hebben moet je naar de details van de comment kijken.

Het probleem met neppe comments is dat ze door bots worden gedaan. Dit betekent dat de bot niet echt weet op welk type bericht ze reageren. Gelukkig is het niet moeilijk om neppe opmerkingen te vinden.

Simpele tips

Hieronder vind je snelle en eenvoudige manieren om fake comments te herkennen:

De reactie is erg algemeen, zoals “Nice post”, “Awesome” “Love it”, enzovoort. Met andere woorden, opmerkingen die de eigenaar van het account graag wilt zien.

Ze zijn gemaakt door neppe accounts vaak prive accounts.

Volgt het account een like, follower of comment selling service account?

Als laatste punten vatten we even samen hoe je neppe likes kan herkennen:

• Het aantal likes is veel hoger dan het gemiddelde aantal comments.

• De likes worden gedaan door fake accounts.

• Het account heeft een vergelijkbaar aantal likes in al hun berichten.

2. Risico Op Verbanning

Zoals je misschien weet, maakt Instagram het moeilijk voor accounts die neppe volgers, neppe likes of neppe reacties kopen en ze ondernemen actie als ze je betrappen. Meestal verwijderen ze jouw account zonder enige kennisgeving.

Denk hier over na: is het de moeite waard om je account te laten verbannen omdat je een paar extra likes op je post wilde? Zelfs als je kiest voor de snelle manier om “populair” te worden, heb je waarschijnlijk al wat tijd besteed aan het bouwen van je account.

Wanneer je neppe likes koopt, verbreek je de gebruikersvoorwaarden van Instagram en zullen ze geen genade tonen wanneer ze je betrappen. Het zou dus zonde zijn als je al veel tijd in het account hebt gestopt en het vervolgens gelijk verwijderd wordt.

Vanwege het harde werk van Instagram met het detecteren en voorkomen van spam, is het slechts een kwestie van tijd voordat het gebeurt. Het is geen vraag meer ‘of’ het gebeurd maar ‘wanneer’ het gaat gebeuren.

Omdat spam een ​​groot probleem werd voor Instagram, hebben ze heel veel middelen ingezet om dit probleem te stoppen, om het platform zuiver te houden.

Instagram heeft miljoenen ‘spam accounts’ verbannen sinds ze proactief zijn geworden om spam tegen te gaan, en de grootste razzia tegen neppe accounts in de geschiedenis van Instagram, werd in 2014 uitgevoerd. Veel beroemdheden verloren miljoenen volgers binnen enkele uren en zelfs het account van Instagram zelf verloor 18.880.211 volgers in één nacht.

Dit laat alleen maar zien hoe krachtig de anti bot detectie tools van Instagram zijn en hoe ze je kunnen pakken als je likes begint te kopen.

3. Fake Likes ≠ Meer Sales

Dit is relevant voor zowel influencers als merken. Fake likes leiden niet tot meer verkopen voor merken en ze zullen niet leiden tot meer partnerschappen voor influencers.

Fake likes creëren alleen een perceptie van populariteit, maar dit levert niet meer (echte) populariteit op. In plaats daarvan is de kans groot dat je uiteindelijk geld verliest dat in marketing is geïnvesteerd en dat tot veel grotere consequenties leidt.

Natuurlijk, het kopen van neppe likes is niet duur. Maar tenzij je een laag aantal likes op één post wilt hebben en duizenden op een andere, zul je steeds opnieuw moeten kopen.

Je komt in een neerwaartse spiraal terecht waar je moeilijk uit kan komen. Laat staan met een intact imago.

Onthoud dat Instagram neppe accounts actief verbant, waardoor je veel van de ‘services’ die je koopt in een niet al te verre toekomst zult verliezen.

4. Slechter Imago

Je zou het tegenovergestelde kunnen geloven, maar het is echt waar!

Degene die ervaring hebben met Instagram, Facebook of Twitter zullen snel kunnen zien dat je neppe likes koopt. En ze zullen je uitlachen.

Maar uitlachen is niet het slechtste deel. Jouw Instagram account werkt als een marketingpilaar die jouw merk en jouw waarden weerspiegelt. Toch? En, waarom zou je fake likes kopen voor mensen? Dat je een nep bedrijf bent dat populariteit vervalst?

Wat doe je nog meer nep?

Waar lieg je nog meer over?

Dit zijn de signalen die je naar mensen stuurt als je neppe likes koopt. Of het nu jouw klanten, potentiële partners of investeerders betreft, het spreekt heel duidelijk over jouw merk. Is dat de manier waarop je wilt dat mensen jouw merk zien?

Vertrouwen is het belangrijkst om een ​​sale te stimuleren. Maar als je niet eens betrouwbaar bent op social media, hoe zullen mensen dan kunnen vertrouwen op alles wat je nog meer te zeggen hebt?

Stop De Fakers Met Deze Slimme Tools

Gelukkig koopt niet iedereen fake volgers of likes maar soms krijgt iemand ongevraagd toch een account die geen toegevoegde waarde heeft. Vaak zijn deze accounts privé of zijn het accounts die heel veel andere accounts volgen maar zelf weinig volgers hebben en bijna geen content plaatsen.

Om erachter te komen of jij het slachtoffer bent van een account die je liever kwijt wilt dan rijk hebben wij vier tools die jij kan gebruiken om van die neppe gebruikers af te komen.

Tool 1: Jouw verstand 😊

Maak er een gewoonte van om maandelijks door jouw lijst van volgers te gaan. En kijk wie er wel een comment of een like achter laat en wie er alleen als bloedzuiger aan je account hangt.

Dit is belangrijk omdat het algoritme van Instagram of Twitter accounts die veel neppe profielen hebben een lagere ranking geven waardoor jouw post door minder mensen gezien zal worden.

Neem dit dus serieus!

Tool 2: Fakers.Status People voor Twitter

Als een Twitter account inactief is, dus als het in de afgelopen 90 dagen niet getweet heeft of minder dan drie tweets heeft verzonden. Dan zal deze web applicatie dat opmerken.

Om aan de slag te gaan, typ je jouw Twitter handle in en klik je op “controleren”.

Nadat je toegang hebt verleend tot jouw Twitter account, kun je een analyse van jouw Twitter volgers bekijken.

Tool 3: Fake Likes voor Instagram

Met deze web applicatie krijg je snel inzicht tot jouw lijst van volgers en zie je wat de neppe en echte likes zijn.

Let op: de tool is gratis tot een credit van 5.000 volgers. Heb je meer dan 5.000, dan moet er betaald worden.

Tool 4: IG Audit voor Instagram

Wil je weten of een Instagram account een lijst neppe volgers heeft?

Gebruik dan IG audit om snel inzicht te krijgen. Je hoeft alleen de Instagram naam in te voeren en binnen één minuut weet je de status van het account.

Erg bedankt voor het lezen van de blog. Doe ons een plezier en zeg ff hallo op Twitter of stuur een vraag, suggestie of een vriendelijke bericht naar Hallo@desocialexpert.nl

Als je iemand nodig hebt die al het werk op het gebied van social media uit jouw handen neemt, neem dan hier contact op en dan kijken wij wat we voor je kunnen betekenen.